У боротьбі з корупцією найскладнішою є зміна культури поведінки суспільства - посол Франції

У боротьбі з корупцією найскладнішою є зміна культури поведінки суспільства - посол Франції

Укрінформ
Найскладнішою у боротьбі з корупцією буде зміна українським суспільством культури поведінки у цій сфері, аби несприйняття корупції стало щоденною практикою.

Про це заявив посол Франції в Україні Гаель Весьєр під час виступу на конференції "Україна на шляху до ОЕСР та приєднання до Конвенції ОЕСР про боротьбу з хабарництвом", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дипломат зазначив, що обговорення законопроєкту про відповідальність юридичних осіб, який незабаром має бути ухвалений, і нещодавнє ухвалення закону про перезавантаження Бюро економічної безпеки свідчать про те, що боротьба з корупцією в Україні триває, попри наявні труднощі.

«Але боротьба з корупцією – це не просто ухвалення та імплементація законів. Необхідно, щоб вони стали щоденною практикою. Це стосується всього суспільства, яке теж має приєднатися до цієї боротьби і змінити культуру поведінки. Це буде найскладніше», - сказав Весьєр.

Він додав, що приєднання України до Конвенції Організації економічного співробітництва та розвитку з питань хабарництва в міжнародних ділових операціях ОЕСР дуже важливе для її європейського шляху.

Читайте також: До лютого 2025 року Україна подасть заявку на приєднання до антикорупційної Конвенції ОЕСР - Єрмак

У цьому контексті він відзначив роль українського громадянського суспільства і запевнив, що Франція разом з партнерами із країн «Групи семи» продовжуватиме працювати над збільшенням ефективності НАБУ, НАЗК, САП.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що законопроєкт, що приводить у відповідність до міжнародних стандартів відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних кримінальних правопорушень, має бути ухвалено до кінця року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-