Жозеп Боррель підтримав просування України до членства в ЄС, яке триває попри війну

Жозеп Боррель підтримав просування України до членства в ЄС, яке триває попри війну

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель підтримав зусилля України у реалізації реформ, що є необхідними для членства в Європейському Союзі, які не зупиняються навіть з огляду на необхідність боротися на фронтах проти російської агресії.

Таку заяву Жозеп Боррель зробив сьогодні у Нью-Йорку під час пресконференції за підсумками неформальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, яка відбулася в кулуарах Генасамблеї ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністр (закордонних справ України) Сибіга проінформував нас про просування України на шляху до ЄС, яка робить це, одночасно захищаючись від агресії. Я можу лише підтримати цей підхід. Україна є країною-кандидатом на членство в ЄС. За кілька тижнів, ще до завершення моєї каденції, разом із колегами по Єврокомісії ми представлятимемо наступну доповідь щодо розширення, де ми підіб’ємо підсумки та досягненням кожного з кандидатів, особливо України», - зауважив Високий представник ЄС.

Він зазначив, що Україна б’ється на кількох фронтах, одночасно здійснює реформи, що є необхідними для членства в ЄС, та воює на полі бою. Вона також бореться в тилу, щоб надати можливість вижити мирному населенню, захистити його від російських атак, та забезпечити фінансову та економічну спроможність для виконання базових державних функцій.

Жозеп Боррель нагадав, що з початку повномасштабного російського військового вторгнення в Україну, Європейський Союз та його країни-члени надали Україні військову допомогу на 46 мільярдів євро. З урахуванням економічної, фінансової та гуманітарної допомоги, Україна отримала від європейських партнерів понад 100 мільярдів євро, що перетворило ЄС на найбільшого донора для України.

Читайте також: Підтримка України для ЄС є не проявом альтруїзму, а питанням власного захисту - Мецола

Як вже повідомляв Укріфнорм, у Нью-Йорку розпочинає роботу чергова, 79 сесія Генеральної Асамблеї ООН. 22-23 вересня, перед початком дискусій високого рівня, відбувся Саміт майбутнього, на якому країни світу погодили так званий Пакт майбутнього, який визначає головні напрямки реформування ООН та підвищення ефективності її роботи.

24-28 та 30 вересня відбудуться традиційні загальні дебати високого рівня. Тема цьогорічних дебатів - «Нікого не залишити осторонь: спільні дії в ім'я миру, сталого розвитку та людської гідності для нинішнього і майбутніх поколінь».

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-