Стефанчук у Мексиці провів низку двосторонніх зустрічей

Стефанчук у Мексиці провів низку двосторонніх зустрічей

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, який перебуває з робочим візитом у Мексиці, провів низку двосторонніх зустрічей.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«На полях інавгурації президентки Мексики Клаудіі Шейнбаум мав змогу провести ряд зустрічей та розмов, зокрема зустрівся з високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозепом Боррелем та подякував йому за сталу політичну підтримку, зокрема за нещодавній заклик до міжнародних партнерів прискорити постачання систем ППО та перехоплювачів для України», - поінформував він.

Спікер українського парламенту також зустрівся з Премʼєр-міністром Белізу Хуаном Антоніо Брісеньо, який запевнив у підтримці його країною суверенітету та територіальної цілісності України. Зі свого боку Стефанчук запросив очільника уряду Белізу взяти участь у другому Саміті миру.

Також Голова ВР провів розмову з Премʼєр-міністром Сент-Люсії Філіпом П’єром, якому подякував за підтримку українських ініціатив в межах роботи міжнародних організацій та наголосив на важливості участі країни у другому Саміті миру.

Стефанчук висловив слова вдячності експрезиденту Німеччини Крістіану Вульффу та Німеччині за всю надану Україні всебічну підтримку. Та провів зустріч з віцепремʼєр-міністром Республіки Сербія Івіцею Дачичем.

«Під час зустрічі з віцепремʼєр-міністром Республіки Сербія Івіцею Дачичем подякував за надану допомогу для мінімізації наслідків російської агресії. Також наголосив на важливості активізації нашого політичного діалогу та відновлення дипломатичної присутності Сербії в Україні», - зауважив він.

Окрім того, спікер українського парламенту висловив вдячність Джилл Байден, яка очолила делегацію США на інавгурації Президентки Мексики, за безперервну підтримку України Сполученими Штатами.

«Зустрівся з міністром закордонних справ Коста-Рики Арнольдо Андре Тіноко. Висловив вдячність за підтримку українських мирних ініціатив, зокрема за участь у Міжнародній коаліції з повернення українських дітей. Закликав взяти участь у другому Саміті миру на найвищому рівні та запросив парламентську делегацію Коста-Рики на чолі зі Спікером долучитися до Парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи», - додав політик.

Також Стефанчук зустрівся з очільником МЗС Панами Хавʼєром Мартінесом-Ача, подякував за підтримку Панамою Спільного комюніке Глобального саміту миру, а також наголосив на важливості поглиблення двосторонньої співпраці.

У розмові з міністром закордонних справ Португалії Паулу Ранжелом Голова ВР відзначив важливу роль країни у підтримці українських громадян та наголосив на важливості продовження підтримки українських мирних ініціатив.

«Основну увагу під час розмови з міністром закордонних справ Домініканської Республіки Роберто Альваресом приділив темі активізації міжпарламентської співпраці. Також подякував за участь у першому та висловив сподівання на участь у другому Саміті миру», - повідомив він.

Голова парламенту також мав розмову з міністром закордонних справ Лівії Тагером Аль-Бауром, під час якої подякував за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, зокрема за голосування українських питань в ООН.

Під час розмови з Державним секретарем Індії з міжнародних питань Пабітрою Маргеріта Стефанчук подякував за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та наголосив на важливості реалізації домовленостей Володимира Зеленського і Нарендри Моді під час нещодавнього візиту Прем’єр-міністра Індії до Києва.

Під час зустрічі з міністром закордонних справ Королівства Саудівська Аравія Валіду бін Абдул Карім Аль Херейджі подякував за підтримку, зокрема у наданні майданчиків для переговорів щодо реалізації українських мирних ініціатив.

«Поговорив з міністром торгівлі та комерції Марокко Ріядом Меззуром, закликав до подальшої співпраці та участі цієї країни у другому Саміті миру», - зауважив Голова ВР.

Читайте також: Стефанчук обговорив справедливий мир для України із президентом Сенату Мексики

Під час перемовин з Державним секретарем Держави Катар Фахадом бін Файсалом Аль Тані він подякував уряду країни за сприяння у поверненні українських дітей та полонених.

«У розмові з канадським сенатором Пітером Бомом, який очолив делегацію Канади на інавгурації, відзначив провідну роль Канади у просуванні Української Формули миру, Міжнародної коаліції за повернення українських дітей та інших мирних ініціатив України та висловив вдячність за допомогу, яку надає Канада нашій державі у відсічі російській агресії», - додав Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відвідав з робочим візитом Мексику, де взяв участь в інавгурації новообраної президентки Клаудії Шейнбаум.

Фото: Фейсбук Руслан Стефанчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-