Україна зараз має отримати таку підтримку, яка змусить РФ сісти за стіл переговорів - Пленкович

Україна зараз має отримати таку підтримку, яка змусить РФ сісти за стіл переговорів - Пленкович

Укрінформ
Україна зараз має отримувати таку підтримку партнерів, яка дасть їй змогу встановити новий баланс сили і змусить Росію припинити агресію.

Про це заявив прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович у виступі на відкритті третього саміту «Україна – Південно-Східна Європа», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава хорватського уряду зазначив, що неготовність боротися з Росією лише заохотить інших диктаторів досягати своїх неправедних цілей силою. За його словами, Європа знає, наскільки це небезпечно, а відтак європейці не мають пасивно спостерігати за боротьбою України проти російської агресії.

Читайте також: Хорватія в ООН закликала усі країни приєднатися до підтримки України

«Тривалий мир в Україні може бути досягнутий лише в дусі Статуту ООН. Це абсолютно відповідає Плану перемоги Президента Зеленського і українській Формулі миру… Для того, щоб Україна могла отримати мир і мала можливість гідно проводити переговори, ми маємо зробити так, щоб вона вела їх не з позиції необхідності, а з позиції рівноправної сили. Україна зараз має отримувати таку підтримку, яка дозволить їй встановити новий баланс сили і змусить Росію сісти за стіл переговорів і припинити цю агресію», - сказав Пленкович.

Він додав, що саме тому цей саміт і підтримка країн Південної Європи мають значення.

«Це не просто допомога у поточні кризові часи, це інвестиція у майбутнє Європи та наших дітей», - акцентував прем’єр-міністр Хорватії.

Насамкінець він висловив переконання, що завдяки лідерській позиції українського керівництва і допомозі партнерів Україна переможе.

Читайте також: Глава МЗС Австрії вважає, що Путін не налаштований на мирні переговори

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович підписали сьогодні Угоду про довгострокову підтримку та співробітництво між державами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-