Глава МЗС Австрії вважає, що Путін не налаштований на мирні переговори

Глава МЗС Австрії вважає, що Путін не налаштований на мирні переговори

Укрінформ
Глава МЗС Австрії Александер Шалленберг переконаний, що наразі керівництво РФ не налаштоване серйозно на мирне врегулювання.

Як повідомляє Укрінформ, про це Шалленберг заявив в інтерв’ю австрійському інформагентству АРА.

«Ми всі знаємо, що війна в Україні, як і будь-яка інша війна, зрештою буде вирішена за столом переговорів. І сенс у цьому столі переговорів може бути лише тоді, коли за нього сядуть обидві сторони, а саме – Росія та Україна. Чи складається зараз враження, що російська сторона не дуже серйозно налаштована на змістовні переговори? Так! Але я сподіваюся, що в якийсь момент це станеться», – сказав він.

На переконання Шалленберга, також потрібно долучати до зусиль з мирного врегулювання Китай, Бразилію, Індію та інші країни. «Ми маємо долучити ці держави до процесу. Це ключовий момент, оскільки інакше миру не досягти», – вважає він.

За словами міністра, війна в Україні продемонструвала необхідність повної реорганізації співпраці з Глобальним Півднем.

Читайте також: В українському питанні Китай продовжуватиме просувати мирні переговори - МЗС КНР

«Якщо Росії вдається в неоімперіалістичному дусі напасти на сусідню державу, а потім пояснювати іншим країнам, що справжній агресор – це НАТО та Європейський Союз, то це справді викликає запитання: як це можливо? Я вважаю, що ми повинні значно активніше шукати діалогу, і справді на рівних умовах», – додав він.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг у своєму виступі на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку заявив, що мирне врегулювання в Україні має базуватися на Статуті ООН, а не бути під диктатом Москви. При цьому – жодних переговорів про Україну без України.

Фото: АРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-