Зеленський: Найближчим часом може бути підготовлений новий графік «Рамштайну»

Зеленський: Найближчим часом може бути підготовлений новий графік «Рамштайну»

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський зазначив, що причина перенесення зустрічі у форматі «Рамштайн» - «цілком очевидна: удари стихії по Америці, які потребують максимальної уваги президента Байдена до внутрішньої ситуації».

Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту «Україна – Південно-Східна Європа» та двосторонніх переговорів із Премʼєр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем у Дубровнику (Хорватія), передає Укрінформ.

«Зустріч Рамштайну, яка була в графіку на цей тиждень, наразі перенесена. Причина цілком очевидна — удари стихії по Америці, які потребують максимальної уваги президента Байдена до внутрішньої ситуації», - сказав Зеленський.

Він додав, що «будь-який лідер в аналогічних обставинах залишився б у своїй країні».

Читайте також: Хорватія готує черговий пакет безпекової допомоги для України - Зеленський

Водночас Зеленський наголосив, що «саме лідерський формат Рамштайну є особливо вагомим».

«Тому ми маємо розуміння, що найближчим часом може бути підготовлений новий графік. Власне, на Рамштайні найкраще скоординувати з усіма партнерами реалізацію конкретного змісту Плану перемоги. Передусім, воєнних пунктів, які посилюють нас на фронті», - додав глава Української держави.

Читайте також: Зеленський заявив про вирішальні три місяці, щоб зрушити ситуацію в бік миру

Як повідомляв Укрінформ, речник федерального уряду ФРН Штеффен Гебештрайт на брифінгу в середу заявив, що зустріч у форматі «Рамштайн» та зустріч лідерів Великої Британії, США, Франції, ФРН, яка була запланована 12 жовтня, не відбудеться.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-