Зеленський: Дуже важливо, щоб наступного року допомога Німеччини не зменшилась

Зеленський: Дуже важливо, щоб наступного року допомога Німеччини не зменшилась

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував канцлеру ФРН Олафу Шольцу за оголошення нового оборонного пакета допомоги Україні і відзначив важливість продовження підтримки наступного року.

Про це глава Української держави сказав перед початком перемовин з канцлером у Німеччині, передає Укрінформ.

«Для нас дуже важливо, щоб і наступного року допомога не зменшилась. Я хочу подякувати за те, що зараз було анонсовано щодо нового пакета і всього майбутнього пакета з допомогою від наших партнерів. Нам дуже важливо думати про наступний рік, щоб обсяг не зменшився і був достатнім для захисту людей і життя», - зазначив Зеленський.

Він нагадав, що Німеччина найбільше допомогла Україні із засобами протиповітряної оборони.

Читайте також: Зеленський представив Макрону План перемоги та розповів про Мирний саміт

«Німеччина найбільше допомогла нам з ППО. Це факт, це врятувало тисячі життів українців та дає нашим містам і селам захист від російського терору. Дуже міцні «Патріоти» та «Айріси», - сказав Зеленський.

Президент подякував німецькому уряду також за «Гепарди» та іншу бронетехніку, яка є вагомою оборонною підтримкою України під час повномасштабної агресії Росії.

Читайте також: Зеленський представив План перемоги прем'єрці Італії Мелоні

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина залучила 1 млрд євро від країн-партнерів для нового пакета військової допомоги Україні, ще майже 400 млн євро надійде до нього з оборонного бюджету ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-