Боррель відвідає Київ, але лише після розблокування €6 мільярдів допомоги для України

Боррель відвідає Київ, але лише після розблокування €6 мільярдів допомоги для України

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель підтвердив намір відвідати Україну до завершення свого мандату на посаді, але зауважив, що зробить це лише після того, як будуть ухвалені його пропозиції із розблокування військової допомоги для України.

Про це Боррель заявив сьогодні у Люксембурзі на пресконференції за підсумками засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам необхідно, нарешті, знайти консенсус навколо моєї пропозиції щодо розблокування Європейського фонду миру та Українського фонду допомоги. Ми вже майже досягли цього результату. Я вам обіцяю, що ми будемо шукати, і знайдемо цей шлях, Я не можу сказати, що це вдасться на 100 відсотків, але майже», - зауважив високий представник ЄС. 

Він висловив переконання, що навколо рішення, яке було запропоновано для розблокування фондів ЄФМ, вдасться досягти повної згоди від всіх країн-членів ЄС

«Я довів до міністра Сибіги, що відвідаю Україну до завершення мого мандату. Але я не хочу робити це до того, як ми досягнемо угоди щодо розблокування грошей Європейського фонду миру для України. Де факто ці гроші призначені не для України, а для країн-членів , які вже надали військову допомогу для України, і які очікують на компенсацію», - сказав Боррель.

Читайте також: ЄС відповість на російські атаки проти України посиленням її підтримки - Боррель

Як повідомлялося, вже більше року Угорщина блокує виплати визначених для допомоги Україні коштів в Європейському фонді миру, що перевищують 6 мільярдів євро. Сьогодні високий представник ЄС виніс на розгляд міністрів закордонних справ країн ЄС регуляторну пропозицію, що спрямована на подолання «вето» Угорщини та на розблокування цих фондів, значна частина з яких має бути спрямована країнам-членам ЄС за вже поставлені в Україну військову техніку й озброєння.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-