Зеленський подякував за допомогу майже на $3 мільярди: Британія зробила внесок першою з країн G7

Зеленський подякував за допомогу майже на $3 мільярди: Британія зробила внесок першою з країн G7

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський висловив вдячність Великій Британії за надання Україні додаткової фінансової допомоги у розмірі близько 3 млрд доларів.

Про це глава Української держави повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Глибоко вдячний Великій Британії за надання Україні додаткової фінансової допомоги у розмірі 3 мільярдів доларів на підтримку наших військових потреб, яка буде повернута з прибутків від заморожених російських активів. Цей важливий крок робить Велику Британію першою країною G7, яка зробила внесок у механізм збільшення надходжень до бюджету України», - розповів Зеленський.

Читайте також: Партнери G7 оголосять про свої внески у Фонд підтримки України 25 жовтня - єврокомісар

Він відзначив, що Велика Британія вкотре демонструє лідерство та показує себе як справжній друг і партнер України.

Як повідомлялося, Україна отримає від Великої Британії кредит у розмірі 2,26 млрд фунтів стерлінгів (близько 2,93 млрд дол. - ред.) за рахунок прибутків від заморожених активів РФ.

У червні поточного року лідери країн G7 погодилися надати Україні позику в розмірі 50 мільярдів доларів США, яка має бути погашена за рахунок майбутніх прибутків від приблизно 260 мільярдів євро заморожених російських іноземних резервів, більша частина яких зберігається в Euroclear - бельгійському центральному депозитарії цінних паперів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-