Кулеба вважає, що не варто надмірно реагувати на саміт БРІКС

Кулеба вважає, що не варто надмірно реагувати на саміт БРІКС

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що не варто надмірно реагувати на саміт БРІКС, бо цій організації не вистачає єдності у реалізації спільних рішень.

Таку думку Кулеба висловив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Саміт БРІКС заслуговує на увагу, але не варто надмірно реагувати на нього. БРІКС виник як альтернатива G7, але хоч сьогодні він виглядає значущим, малоймовірно, що він випередить G7. Причина зрозуміла: G7 процвітає завдяки єдності, тоді як БРІКС цього не вистачає, оскільки він об’єднує з-поміж інших таких суперників, як Індія та Китай», - зазначив ексміністр.

Він зауважив, що чим амбіційнішими стають окремі члени і чим більше країн доєднується до БРІКС, тим більше гальмуватиметься загальне виконання рішень. «Путіну можуть сподобатися ці заяви, але перетворення їх на справжню впливову антизахідну політику зіткнеться з величезними перешкодами», - спрогнозував Кулеба.

Читайте також: У генсека ООН пояснили, чому він вирішив їхати в Казань на саміт БРІКС

Як повідомляв Укрінформ, у російській Казані 22 жовтня стартував 16-й саміт БРІКС, за участю країн з економіками, що розвиваються та демонструють зростаючий вплив незахідного світу. Але партнери Москви з Китаю, Індії, Бразилії та арабського світу закликають правителя РФ Володимира Путіна знайти спосіб покласти край війні в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-