Стефанчук та прем’єрка Латвії обговорили шлях України до членства в ЄС та НАТО

Стефанчук та прем’єрка Латвії обговорили шлях України до членства в ЄС та НАТО

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч із прем’єркою Латвії Евікою Сілінею, де обговорили європейську та євроатлантичну інтеграцію України.

Про це Голова ВР повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Зустрівся з прем’єр-міністеркою Латвійської Республіки Евікою Сілінею. Наголосив, що готовність Латвії продовжувати підтримку України на рівні 0,25% ВВП щорічно до 2026 року є прикладом справжньої допомоги у часи нашої боротьби із російським агресором», - зазначив Стефанчук.

Значну частину розмови політики присвятили європейській інтеграції України, співпраці та обміну досвідом між країнами на шляху до членства в Європейському Союзі.

Стефанчук та Сіліня також обговорили процес ухвалення змін до законодавства, необхідних для вступу в ЄС.

«Зосередилися також на євроатлантичній інтеграції України. Переконаний, що попри повномасштабну війну союзники можуть запросити Україну до Альянсу та розпочати переговори про вступ», - підкреслив спікер українського парламенту.

Стефанчук також наголосив, що для України дуже важлива активна підтримка Латвії у питанні вступу до НАТО, «і це передбачає План перемоги, презентований тиждень тому Президентом України Володимиром Зеленським».

Читайте також: Стефанчук закликав Литву підтримати євроатлантичну інтеграцію України

Окремо політики обговорили нинішню безпекову ситуацію, оборонні потреби України та наслідки залучення Росією військових Північної Кореї, а також говорили про посилення санкційного тиску на РФ.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розпочав робочий візит до Латвії, де 24 жовтня відкриється третій парламентський саміт «Кримської платформи». Спікер українського парламенту представив латвійським колегам План перемоги України.

Фото: Ruslan Stefanchuk, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-