Віцеспікер парламенту Норвегії: Збільшення допомоги Україні на 5 мільярдів крон - нижня межа

Віцеспікер парламенту Норвегії: Збільшення допомоги Україні на 5 мільярдів крон - нижня межа

Укрінформ
Рішення про збільшення Норвегією допомоги Україні на 5 млрд норвезьких крон – це нижня, а не верхня межа, уряд країни продовжить оцінювати потребу в її подальшому збільшенні.

Про це заявив заступник спікера парламенту Норвегії Свен Харберг у виступі на Третьому парламентському саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Українці продовжують доводити, що вони гідні нашої підтримки. Війна триває довгий час, але вона так само стосується майбутнього демократії та свободи, як і в лютому 2022 року. Ось чому Норвегія запропонувала закони, які посилять підтримку України до 2030 року. Збільшення на 5 млрд крон допомоги – це нижня, а не верхня межа. Ми будемо продовжувати оцінювати, чи потрібно її ще збільшувати», - сказав Харберг.

Він додав, що рішення про збільшення допомоги Україні підтримують усі норвезькі партії, оскільки солідарність з Україною також відповідає національним інтересам Норвегії.

«Жодна країна Європи не буде в безпеці, якщо Росія вирішить для себе, що сила перемагає», - наголосив заступник спікера парламенту Норвегії.

Читайте також: Норвегія надасть Україні шість винищувачів F16 найближчим часом - Умєров

Як повідомляв Укрінформ, у Ризі сьогодні відкрився Третій парламентський саміт Кримської платформи, в якому беруть участь делегації близько 50 країн, а також делегації шести міжнародних парламентських асамблей.

Уряд Норвегії у серпні запропонував збільшити підтримку України на 5 млрд норвезьких крон (близько 430 млн євро) цього року й надавати щонайменше 15 млрд норвезьких крон (близько 1,3 млрд євро) на рік до 2030 року.

Фото: Reinis Inkēns, Saeima

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-