Українці вважають найбільш актуальною підтримку ЄС у боротьбі з корупцією

Українці вважають найбільш актуальною підтримку ЄС у боротьбі з корупцією

Опитування
Укрінформ
Українці вважають найбільш актуальною підтримку Європейського Союзу у боротьбі з корупцією, допомогу деокупованим територіям, у розслідуванні воєнних злочинів, підтримка справедливого правосуддя.

Про це сказав директор Соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович на презентації в Укрінформі результатів соціологічного дослідження «Успіх чи ні? Як українці оцінюють реформу сектору правопорядку та підтримку з боку ЄС».

«Щодо того, чого, на думку українців, держава потребує найбільше, то звичайно, номер один — це те, що ми потребуємо від ЄС допомоги щодо боротьби з корупцією. На другому місці — це допомога деокупованим територіям, потім - супровід у судовому розслідуванні воєнних злочинів, підтримка справедливого правосуддя та верховенства права, чесних судів, консультації щодо вступу України у ЄС тощо», - сказав Антипович.

Він зауважив, що опитані вважають допомогу ЄС у цих сферах не настільки ефективною, як вона могла б бути.

Читайте також: 88% українців на референдумі підтримали би вступ до ЄС, 86% - до НАТО

«Опитування також показує, що серед цих пріоритетів підтримка ЄС на деокупованих територіях вважається найбільш ефективною - 48% респондентів оцінюють її позитивно, а підтримку у розслідуванні воєнних злочинів вважають ефективною 38% опитаних», - сказав Антипович.

Загальнонаціональне опитування провела Соціологічна група «Рейтинг» на замовлення Консультативної місії ЄС в Україні в період з 24 по 29 вересня 2024 року. Вибірка склала 2000 респондентів, що представляють доросле населення України (за винятком тимчасово окупованих територій та територій, на яких відсутній український мобільний зв’язок). Похибка становить не більше 2,2% з довірчою ймовірністю 0,95.

Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв’ю із застосуванням комп’ютера).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-