На Запоріжжі росіяни обстрілюють захоплену ними Василівку, звинувачуючи ЗСУ

На Запоріжжі росіяни обстрілюють захоплену ними Василівку, звинувачуючи ЗСУ

Укрінформ
На Запоріжжі росіяни б'ють ракетами по захопленій ними Василівці, намагаючись переконати місцевих мешканців, що стріляють українські війська.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Запорізької ОВА, передає Укрінформ.

"Російські ракети прилетіли сьогодні й у Василівку. Таким чином, окупанти вкотре намагаються переконати мирних мешканців у своїй відвертій брехні, ніби по цивільних ведуть вогонь Збройні сили України. Втім, жителі Василівки не вірять подібним провокаціям", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Загарбники вивісили триколор на будівлі міськради Василівки - мер

Щодо інших населених пунктів інформують, зокрема, що в Новоданилівці Пологівського району під час російського обстрілу було знищено приватний будинок, магазин, мотоблок із причепом. Крім того, у селі від вихідних відсутнє газопостачання, електрики та водопостачання також немає. Місцеві мешканці розповідають, що населений пункт уже на межі гуманітарної катастрофи. Багато людей виїхало, але є й ті, хто не готовий покидати свої домівки.

У тимчасово зайнятому росіянами селі Кінські Роздори Пологівського району окупанти займаються мародерством, а також ведуть перепис населення. За повідомленнями місцевих мешканців, російські військові оселилися у школі, лікарні та перебувають у сільській раді. На території села загарбники риють траншеї, аби заховати в них свою військову техніку.

Читайте також: Як захистити телефон, себе та рідних у випадку окупації – поради РНБО

У Мелітополі окупанти заблокували гуманітарні коридори: постачання продуктів, ліків та евакуація населення наразі неможливі. Росіяни продовжують викрадати мирних мешканців, а колаборанти призначають на керівні посади некомпетентних працівників та колишніх злочинців. До того ж окупанти готуються з розмахом і парадом святкувати 1 та 9 травня, а також намагаються розпочати навчальний процес у школах і дитсадках.

На Мелітопольщині російські окупанти не тільки замінували місцевість поблизу Кам'яної Могили, а й риють окопи у селах, що знаходяться поблизу заповідника, а на джерелах села Терпіння облаштовують свій табір. Таким чином, загарбники намагаються закріпитися на запорізькій землі і водночас сподіваються запобігти партизанському руху спротиву в Мелітопольському районі.

Читайте також: Голову Мелітопольської райради звільнили з полону

У Бердянську агресори захопили два медичних заклади. Наразі відомо, що одному з них призначено керівника, обраного з колаборантів. А зрадник українського народу - Микола Мірошниченко, який донедавна займався волонтерством та допомагав евакуюватися із сірої зони АТО/ООС, - тепер призначений росіянами головою міського департаменту охорони здоров’я.

Читайте також: У Бердянську загарбники зробили двірника «заступником мера»

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-