На Хмельниччині у релокованому з Харкова виші презентували книгу «Гвардія наступу. Самовидець»

На Хмельниччині у релокованому з Харкова виші презентували книгу «Гвардія наступу. Самовидець»

Фото
Укрінформ
У Харківському національному університеті внутрішніх справ, що з початком повномасштабної війни переїхав на Хмельниччину, відбулась презентація книги «Гвардія наступу. Самовидець».

Про це повідомляється на сайті університету, передає Укрінформ.

Військовослужбовець бригади Нацгвардії «Буревій» Тимур Нагалевський, який є автором видання, розповів, що в основу книги вписані реальні історії героїв війни. Планується, що це буде трилогія.

«Книга мала бути художньою за змістом, але нам вдалось утримати баланс між реальністю і вимислом, і, можливо, саме тому цей роман переміг у відповідному конкурсі, який проводило Міністерство культури та інформаційної політики України. Ідея написання книжки належала міністру МВС Ігорю Клименку, потім була зібрана креативна група, а написання доручили мені, як людині, яка має досвід роботи з текстами», - сказав автор.

Сторінки видання проілюструвала мисткиня Дар’я Копійка, яка разом із автором їздила до бійців, аби особисто познайомитися, дізнатися про їхнє життя до повномасштабної війни, про вподобання і мрії.

На Хмельниччині у релокованому з Харкова виші презентували книгу «Гвардія наступу. Самовидець» / Фото: univd.edu.ua

У презентації роману взяли участь курсанти та студенти, науково-педагогічний склад, керівництво університету. Долучився і гвардієць бригади «Спартан» Богдан Назаренко. Він розповів історію своєї участі у бойових діях при обороні Харківщини та Запоріжжя, а також про те, що надихає боротися далі.

Читайте також: У Києві відбувся допрем'єрний показ ветеранського фільму «Нам своє робить»

Учасники заходу переглянули короткометражний документальний фільм про героїзм Гвардії наступу та поспілкувались із автором книги.

Як повідомляв Укрінформ, дружина Президента Олена Зеленська презентувала першу серію освітнього серіалу «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-