На Харківщині від початку року створили дев'ять дитбудинків сімейного типу

На Харківщині від початку року створили дев'ять дитбудинків сімейного типу

Укрінформ
На Харківщині від початку 2024 року створили 9 будинків сімейного типу та 11 прийомних сімей, які загалом узяли на виховання 55 дітей.

Про це повідомила заступниця начальника Служби у справах дітей Харківської обласної військової адміністрації Тетяна Пономаренко, передає кореспондент Укрінформу.

“У цьому році вже створено 9 дитячих будинків сімейного типу та 11 прийомних сімей, до яких влаштували 55 дітей. Протягом 2022-2023 років таких будинків і сімей створено 40, у них влаштовано 252 дітей”, - розповіла Пономаренко.

За її словами, через російські удари частина дитячих будинків сімейного типу евакуювалися в більш безпечні регіони.

“На сьогодні зі 134 будинків сімейного типу на території області перебувають 94”, - зазначила Пономаренко.

За її словами після початку воєнного стану активно впроваджується патронатне виховання. В області є 42 патронатних родини, які зараз піклуються про 106 дітей. Близько 30% дітей, які отримують патронатні послуги, згодом повертаються у свої біологічні родини, додала Пономаренко.

На Харківщині станом на початок червня зареєстровано 4233 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 98% охоплені сімейними формами виховання (найчастіше - взяття під опіку родичами). 82 дитини влаштовані до державних закладів.

Читайте також: Мінсоцполітики пропонує позбутися терміну «дитячий будинок сімейного типу»

Як повідомляв Укрінформ, від початку травневого наступу росіян на півночі Харківщини вимушено залишили домівки вже понад 11 тисяч жителів прикордонних територій. Багато з них – здебільшого літні люди та родини з дітьми – знайшли прихисток у гуртожитках харківських вишів. Проживання для переселенців безкоштовне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-