Мінсоцполітики пропонує позбутися терміну «дитячий будинок сімейного типу»

Мінсоцполітики пропонує позбутися терміну «дитячий будинок сімейного типу»

Укрінформ
Міністерство соціальної політики пропонує позбутися терміну “дитячий будинок сімейного типу” і називати ДБСТ прийомними сім’ями. Відповідні зміни у законодавстві уряд 30 травня виніс на розгляд Верховної Ради.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики, передає Укрінформ.

“Кожен четвертий опитаний українець вважає ДБСТ державним закладом, а до дітей, які виховуються в інтернатах, існує упереджене ставлення. Нам потрібно позбутися цих стереотипів та перестати травмувати дітей”, — зазначила міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

Зміна назви не впливатиме на права, передбачені для ДБСТ. Усі дитячі будинки сімейного типу, які є зараз, зберігаються. Так само зберігаються умови і строки їхніх договорів.

Читайте також: В Ужгороді в дитячому мотузковому парку обірвався трос, півтора десятка дітей травмувалися

У вже створених ДБСТ кількість вихованців не зменшується. Зараз у ДБСТ (тобто у великій прийомній сім’ї) може зростати від п’яти вихованців і загалом не більше десяти разом з рідними.

Після ухвалення змін максимальна кількість дітей у прийомній родині сягатиме восьми, з них прийомних дітей може бути максимум шість. Більше шести прийомних (відповідно, більше восьми разом з біологічними) теж може бути — якщо в сім’ю братимуть рідних братів і сестер, яких не можна розлучати.

Батьки, які виховують від трьох прийомних дітей, матимуть право отримати в користування будинок або квартиру. Ця можливість є у ДБСТ і зараз.

Як повідомлялося, зараз в Україні близько 1 300 ДБСТ, у яких виховуються близько 9 тисяч дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-