Україна має неофіційні дані, де утримують викраденого журналіста Хилюка - Лубінець

Україна має неофіційні дані, де утримують викраденого журналіста Хилюка - Лубінець

Укрінформ
Україна має неофіційні дані щодо місця перебування викраденого російськими військовими кореспондента інформаційного агентства УНІАН Дмитра Хилюка.

Про це уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець сказав на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо Дмитра Хилюка. Офіційно російська сторона не проінформувала мене, де він знаходиться, тому офіційно я не можу підтвердити це місце. Неофіційно у нас такі дані є. Щодо застосування до нього тортур в тому числі, що ми робимо? Два тижні тому я був з офіційним візитом в ПАРЄ, у мене була зустріч з найвищим керівництвом ПАРЄ, в тому числі ми зробили 2 сайд-івенти. Один був сайд-івент якраз по питанню цивільних заручників-журналістів. Там окремо ми піднімали питання не тільки Дмитра, а й всіх журналістів. В тому числі ми передали списки нашим міжнародним партнерам, щоб можливо вони використовували свої канали комунікації для повернення їх додому», - розповів Лубінець.

Він наголосив, що ПАРЄ може розробити й ухвалити окрему резолюцію щодо незаконного затримання цивільних громадян України, включаючи журналістів. "Я сподіваюсь, що така резолюція буде прийнята на наступній сесії ПАРЄ в жовтні. Принаймні про це є зараз домовленість як з президентом ПАРЄ, з генеральною секретаркою, з новообраним президентом. Також я зустрівся з 4 найбільшими депутатськими групами ПАРЄ і всі вони підтримують цю ідею», - додав Лубінець.

Читайте також: Журналіста з Криму Бекірова етапували із в'язниці Красноярського краю РФ

Він зауважив, що окремо порушував питання по Хилюку.

«Єдине, про що я можу пообіцяти, що я буду в наступних своїх комунікаціях знову й знову піднімати це питання», - наголосив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня один із українців, яких вдалося повернути на Батьківщину з РФ, заявив, що викрадений російськими військовими кореспондент інформаційного агентства УНІАН Дмитро Хилюк живий, він сподівається на звільнення з полону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-