Журналіста з Криму Бекірова етапували із в'язниці Красноярського краю РФ

Журналіста з Криму Бекірова етапували із в'язниці Красноярського краю РФ

Укрінформ
Кримського громадянського журналіста Ремзі Бекірова, засудженого окупантами до 19 років ув’язнення у справі "Хізб ут-Тахрір", етапували із в'язниці Красноярського краю РФ.

Про це повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Громадянського журналіста та активіста «Кримської солідарності» Ремзі Бекірова, засудженого на 19 років, етапували із в'язниці №2 Єнісейська Красноярського краю", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що його вивезли із в'язниці 5 липня до транзитного пересильного пункту в Красноярську. В якому напрямку повезуть політв'язня - невідомо.

Раніше ФСВП відмовила у переведенні Бекірова в колонію ближче до дому. Він хотів відбувати термін у Ростовській області. Однак ФСВП заявила, що з 24 лютого у виправних установах восьми регіонів Росії, у тому числі в донському регіоні, запроваджено «середній рівень реагування», тому перевести його туди неможливо. Перемістити політв'язня до сусіднього Ставропольського краю також відмовили і заявили, що оскаржити місце етапу нібито можна лише після того, як ув'язненого етапують.

Читайте також: Уперше за п'ять років Росія віддала політв'язня з Криму - Ташева

Як повідомлялося, Ремзі Бекіров - громадянський журналіст, який вів стрім обшуків і судів у політично мотивованих справах проти жителів Криму, зокрема у справі «Веджі Кашка», затриманні священника УПЦ Климента, у справах Хізб ут-Тахрір та інших. Ремзі Бекіров є ініціатором ідеї про колективну допомогу сім'ям кримських політв'язнів. Має трьох неповнолітніх дітей.

27 березня 2019 року у Криму пройшли масові обшуки. Слідчі дії проводилися в Кам'янці, Строганівці, Білому — селищах у передмісті Сімферополя, де живуть переважно кримські татари. Співробітники ФСБ затримали тоді двадцять людей. Ще трьох затримали у Ростові-на-Дону за кілька днів, трьох оголосили у розшук. Пізніше у цій справі затримали ще двох кримських татар.

25 кримськотатарських громадських активістів звинуватили в причетності до ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір, визнаної в Росії терористичної, але чинної без обмеження на рівні національних законодавств багатьох країн світу.

10 березня 2022 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив правозахисника Ремзі Бекірова до 19 років позбавлення волі.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-