Російські військові минулої доби вбили двох жителів Донеччини

Російські військові минулої доби вбили двох жителів Донеччини

Укрінформ
Минулої доби, 10 липня, російські загарбники вбили двох жителів Донецької області та ще одній людині завдали поранень.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін.

"За 10 липня росіяни вбили 2 жителів Донеччини: у Торецьку та Новоекономічному. Ще 1 людина в області за добу дістала поранення", - зазначив голова ОДА.

Як підкреслив Філашкін, загальна кількість жертв російської армії на Донеччині (2075 загиблих та 5346 поранених) подана без урахування Маріуполя та Волновахи.

Російська армія за минулу добу завдала 2 595 ударів по 12 населених пунктах Донецької області, внаслідок чого є загиблі, поранений та пошкоджені 19 цивільних об’єктів.

«Поліцейські зафіксували 2 595 ворожих ударів по регіону. Є влучання у 12 населених пунктах: містах Курахове, Мирноград, Селидове, Торецьк, селищах Гостре, Новоекономічне, Нью-Йорк, селах Берестки, Дальнє, Новоочеретувате, Озерне, Трудове», - йдеться в повідомленні поліції.

За даними поліції, пошкоджено 19 цивільних об’єктів, а саме: 16 житлових будинків, кінотеатр, автомобілі.

На місто Торецьк російські загарбники скинули КАБ-250, внаслідок чого загинув мирний житель, зруйновані 2 багатоквартирні будинки.

У селищі Новоекономічне внаслідок обстрілу одна людина загинула та одна травмована. Пошкоджено 9 приватних будинків і автівка.

Поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Зазначається, що за допомогою поліції евакуювали ще 146 людей, з них 28 дітей. А з початку обов’язкової евакуації вдалося вивезти 174 950 осіб, серед них 20 787 – діти, 7 108 - люди з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, 10 липня російські загарбники вбили двох жителів Донецької області та ще одній людині завдали поранень.

Читайте також: Російська армія минулої доби обстріляла 21 населений пункт на Херсонщині, є загиблий

Як повідомляв Укрінформ, з огляду на безпекову ситуацію примусово евакуюють 38 дітей з батьками з Донеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-