У Києві пройшла акція до Всесвітнього дня прибирання

У Києві пройшла акція до Всесвітнього дня прибирання

Фото
Укрінформ
Десятки киян та гостей столиці долучилися до «World Cleanup Day» та провели прибирання у Парку-Меморіалі Бабин Яр.

Про це повідомляється у релізі, що є в розпорядженні Укрінформу.

«Участь кожного важлива. В часи екологічної катастрофи та щоденного екоциду потрібно разом робити екологічне відновлення і розвивати свідоме, соціально та екологічно відповідальне громадянське суспільство, розвивати культуру чистоти та правильного поводження з відходами, дбати про довкілля, зберегти природні ресурси, адже екосистема – це наше життя, здоров’я, повітря, вода, земля, їжа, тваринний та рослинний світ», - сказала координаторка Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» в Україні Юлія Мархель.

Вона подякувала кожному, хто боронить нашу державу та сприяє відновленню.

Читайте також: В Україні проходить Всесвітній день прибирання

«Особлива вдячність всім волонтерам, координаторам, партнерам та амбасадорам, завдяки яким Всесвітній день прибирання стає подією не лише національного, але й глобального масштабу. Разом ми не просто прибираємо сміття — ми змінюємо свідомість, і таким чином, майбутнє наших дітей. Пам’ятаймо: кожен наш крок сьогодні — це крок до збереження планети завтра», – зазначила Мархель.

Всесвітній день прибирання в Києві / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Повідомляється, що подібні акції пройшли в різних регіонах нашої країни і сотні тисяч українців приєдналися до «World Cleanup Day» разом з мільйонами учасників у 211 країнах світу з метою формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та дбайливого ставлення до довкілля.

Як уточнюється, до акції долучилися громадяни у прифронтових регіонах та містах, зокрема, Херсонської, Донецької, Луганської, Сумської, Запорізької областей у форматах індивідуальних толок та переважно онлайн у цифровому прибиранні.

За інформацією організаторів, активності ще продовжуються у зв’язку з погодними та безпековими умовами до 25 вересня 2024 року включно, а підсумкові результати будуть опубліковані 1 жовтня 2024 року на офіційному сайті letsdoitukraine.org.

У Києві акція до Всесвітнього дня прибирання продовжиться і в суботу, 21 вересня, на визначених локаціях, які можна знайти за посиланням та долучитися до Всесвітнього дня прибирання.

Читайте також: Україна 20 вересня долучиться до «Всесвітнього дня прибирання»

Організатори події - Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine», Київська міська державна адміністрація та Департамент територіального контролю міста Києва. Генеральним партнером виступає корпорація «Біосфера», а генеральний медіапартнер – 1+1 media.

Як повідомлялось, з 2024 року Всесвітній день прибирання оголошений офіційним Днем ООН, який відзначається щорічно 20 вересня, і тепер він доданий до календаря міжнародних днів і тижнів.

У 2023 році до Всесвітнього дня прибирання долучилися майже 283 тис. учасників по всій Україні, які зібрали 2,4 тис. тонн сміття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-