Депутати Тернопільської облради пояснили, чому голосували за звільнення Головка

Депутати Тернопільської облради пояснили, чому голосували за звільнення Головка

Ексклюзив
Укрінформ
Депутати Тернопільської облради прокоментували звільнення ексголови Тернопільської облради Михайла Головка, якого сьогодні, 1 серпня, поновив на роботі Восьмий апеляційний суд у Львові.

Про це вони поспілкувалися з кореспондентом Укрінформу.

«Сьогодні ми з 28 депутатами подали письмову вимогу про звільнення Михайла Головка з посади голови обласної ради, її внесли в порядок денний. Під час таємного голосування всі депутати одноголосно висловилися за звільнення Головка. За кожним з депутатів стоять тисячі людей, які їх обирали. Я не розумію людини, яка просто проти цієї волі намагається йти», - зазначив депутат обласної ради Денис Милий.

Читайте також: Суд поновив підозрюваного у хабарництві Головка на посаді голови Тернопільської облради

За його словами, голова обласної ради виконує дві функції - організаційну і представницьку і йому довірили право організовувати роботу депутатів і представляти обласну раду від імені депутатів у відносинах зі всіма органами влади, громадськими організаціями, людьми.

«В момент, коли людина має обґрунтовану підозру у вчиненні корупційного правопорушення, взагалі кримінального, він втрачає право на представницьку функцію. В цивілізованій країні так не має бути», - наголосив Милий.

Читайте також: Депутати Тернопільської облради знову звільнили Головка, який через суд поновився на посаді

Депутати, присутні на сесії одноголосно підтримали вже вдруге звільнення Головка.

«Ми вважаємо, що Михайло Йосипович Головко, який обвинувачується в корупції і на якого заведені кримінальні справи, мав би поступити гідно, піти захищати себе в судах і звільнитися з посади голови обласної ради. Це не лише думка депутатів, а й громадськості. Люди вважають, що у такий важкий час для країни він мав би розуміти, як у таких моментах діяти. І до честі йому було б, як би він себе захищав окремо, не понижуючи авторитет Тернопільської обласної ради. Але Михайло Йосипович вирішив по-іншому. Ми вважаємо, що це тримання за посаду. Але посада голови обласної ради виборча. Ми можемо як його вибрати і доручити йому повноваження голови, так і забрати. Депутати скористалися своїм правом і забрали в нього повноваження, - зазначила депутатка Тернопільської облради Ірина Шумада.

Як повідомляв Укрінформ, депутати Тернопільської облради знову звільнили Головка, який через суд поновився на посаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-