Уряд схвалив Програму комплексного водозабезпечення територій, які постраждали від війни

Уряд схвалив Програму комплексного водозабезпечення територій, які постраждали від війни

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив Програму комплексного водозабезпечення територій, які постраждали від війни, що пошириться на 9 областей.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

"Сьогодні схвалюємо Програму комплексного водозабезпечення територій, які постраждали від війни. Ідеться про 9 областей: Дніпропетровську, Кіровоградську, Донецьку, Запорізьку, Луганську, Миколаївську, Одеську, Харківську та Херсонську", - сказав він.

Шмигаль уточнив, що програма передбачає спорудження систем водозабезпечення, реконструкцію і капітальний ремонт гідротехнічних споруд, розчищення русел річок, будівництво артезіанських свердловин.

"За результатами її реалізації вже протягом року Миколаївщина має бути забезпечена водою. А до кінця 2025 року доступ до води отримають ще 2 млн українців у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Херсонській і Харківській областях", - наголосив прем'єр.

Читайте також: Зеленський провів на Дніпропетровщині нараду щодо забезпечення водою міст і громад

Шмигаль нагадав, що після того, як Росія здійснила теракт на Каховській ГЕС, уряд виділив кошти для будівництва водогону «Інгулець — Південне водосховище». За словами глави уряду, чотири нитки водогону вже діють, і тисячі мешканців Дніпропетровщини отримують питну воду вже сьогодні.

Як повідомляв Укрінформ, магістральний водогін «Інгулець-Південне водосховище» запрацював на повну потужність у серпні.

Фото: www.kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-