На Донеччині за два роки вчителям надали понад 4,5 тисячі ноутбуків

На Донеччині за два роки вчителям надали понад 4,5 тисячі ноутбуків

Укрінформ
За останні два роки вчителям Донеччини надали понад 4,5 тисячі ноутбуків, а школярам - понад 10 тисяч гаджетів для дистанційного навчання.

Про це повідомила на брифінгу директорка департаменту освіти і науки Донецької ОВА Тетяна Сідашева, передає кореспондентка Укрінформу.

«За 2022-2024 роки ми отримали вже більше 10 тисяч пристроїв для дітей і більше 4,5 тисячі ноутбуків для вчителів. Це для дистанційного навчання», - зазначила Сідашева.

Вона зазначила, що цього літа департамент освіти і науки Донецької ОВА разом із департаментом інвестиційно-інноваційного розвитку завершили проєкт «Десант», який супроводжували цілий рік. У межах проєкту отримали 1 960 сучасних ноутбуків, переданих педагогічним працівникам, і вже з 1 вересня педагоги зможуть працювати, використовуючи ці ноутбуки.

«На цьому ми не зупиняємося, і за ініціативою голови Донецької облдержадміністрації ми ініціювали придбання девайсів для учнів різних категорій. Міністерство освіти вже опрацювало наш запит. І ми вже обговорюємо допомогу, яка надійде у вересні для дітей. Тобто ще маємо отримати значну кількість девайсів для учнів наших закладів освіти, оскільки дистанційне навчання на Донеччині продовжується», - додала Сідашева.

Вона також повідомила, що до нового навчального року область отримала понад 85% нових підручників для учнів 7-о класу та осіб з особливими освітніми потребами, а також ті підручники, які не отримали в минулих роках для учнів 5-х та 6-х класів.

Читайте також: На Донеччині з початку повномасштабної війни число першокласників скоротилося майже у 4 рази

«Всі начальники освіти, директори закладів сьогодні опрацьовують питання, яким чином кожна дитина, яка перебуває на території Донецької області, або виїхала за межі області у безпечні регіони України, може отримати нові підручники. Для того, щоб можна було якісно навчатися і мати не тільки пристрій для навчання і читати підручники в онлайн форматі, а й фізично користуватись підручниками», - пояснила директорка департаменту.

Як повідомлялося, у Донецькій області в новому навчальному році працюватимуть 254 заклади загальної середньої освіти. У всіх навчання відбуватиметься у дистанційному форматі.

У закладах освіти Донеччини в цьому навчальному році працюватимуть 7,8 тисячі вчителів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-