Забруднення Сейму і Десни: у Києві показники якості води в нормі

Забруднення Сейму і Десни: у Києві показники якості води в нормі

Укрінформ
Станом на 10 вересня у відібраних пробах питної води поблизу Києва перевищення за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками не виявлено.

Про це повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, передає Укрінформ.

«Наразі у відібраних пробах питної води в контрольних точках централізованого водопостачання міста Києва перевищення за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками – не виявлені», - йдеться в повідомленні.

За оновленими даними прогнозу Укргідрометцентру, забруднена вода орієнтовно може досягнути Київщини 14-16 вересня. Міндовкілля співпрацює з ПрАТ «АК «Київводоканал» щодо розробки комплексу заходів на випадок можливого погіршення якості води біля питних водозаборів. Наголошується, що на сьогодні такі ризики відсутні.

Станом на 10 вересня забруднення у річці Десна посунулося орієнтовно на 191 км (біля с. Шестовиця) від впадіння річки Сейм у Десну. При візуальному огляді забруднення фіксується точково і не має однорідного характеру. У районі с. Шестовиця спостерігається потемніння води, специфічний запах, скупчення мілкої риби під берегом, поодинокі випадки загибелі риби. Нижче по течії – ознаки забруднення не зафіксовані.

Загалом по Десні у Чернігівській області триває процес переміщення забруднення по руслу річки. Найгірші показники фіксуються у с. Боромики та м.Чернігів. У районі міста Чернігів фіксується покращення ситуації та поодинокі факти загибелі риби.

Читайте також: Темпи забруднення Сейму і Десни у напрямку Києва сповільнюються - Міндовкілля

У річці Сейм у Сумській та Чернігівській областях поступово відбувається покращення ситуації, вміст розчиненого кисню повільно зростає, проте все ще знаходиться нижче норми.

Як повідомлялося, станом на 9 вересня, за оперативними даними, накопичене забруднення у річці Десна посунулося нижче Чернігова, де зафіксовані нечисленні випадки мору риби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-