Забруднення просунулося по Десні, найгірші проби води - в Чернігові та біля міста

Забруднення просунулося по Десні, найгірші проби води - в Чернігові та біля міста

Укрінформ
Зона забруднення Десни просунулася до села Ладинка на Чернігівщині. У Сеймі фіксується покращення якості води.

Як передає Укрінформ, такі оперативні дані щодо ситуації на річках Десна та Сейм оприлюднило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

«Станом на 11 вересня забруднення по річці Десна просунулось до с. Ладинка на Чернігівщині. При візуальному огляді забруднення фіксується точково і не має однорідного характеру. Запах зменшується порівняно з річкою Сейм, на воді спостерігається загибла риба, яка піднімається з дна річки. Нижче по течії - ознаки забруднення не фіксуються», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Загрози для водозаборів на річках Сейм, Десна та Дніпро немає - Прем'єр

За результатами проб води, відібраних 10 вересня у Десні та Сеймі, фіксується забруднення органічного характеру, яке 14 серпня потрапило у річку Сейм із цукрового заводу в смт Тьоткіно Курської області РФ.

Найгірші значення основних показників забруднення на Десні фіксуються у пунктах с.Боромики та м.Чернігів.

Водночас станом на 11 вересня відбувається покращення якості води у Сеймі на Чернігівщині: фіксується збільшення вмісту розчиненого у воді кисню та хімічного споживання кисню.

Читайте також: На Сумщині вода у річці Сейм поступово очищується

Якість води річки Десна у місцях водозаборів м.Києва та м.Бровари перебуває на рівні значень, характерних для даного періоду. Ризики для здійснення водозабору відсутні.

Як повідомлялося, у ПрАТ “Київводоканал” повідомили про контрольованість ситуації з водопостачанням Києва, у разі погіршення показників якості води в Десні фахівці застосують технологію посиленого очищення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-