Ситуація із забрудненням на річках Сейм та Десна поступово покращується - Міндовкілля

Ситуація із забрудненням на річках Сейм та Десна поступово покращується - Міндовкілля

Укрінформ
Ситуація на річці Сейм поступово покращується, рівень кисню у місцях початку формування забруднення вже досяг нормативу; рух плями Десною сповільнюється.

Про це в Укрінформі під час пресконференції щодо ситуації з якістю води у річках Сейм та Десна розповіла заступниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олена Крамаренко.

«На сьогодні ми фіксуємо покращення ситуації у річці Сейм у тих місцях, де забруднення почалося. Ми бачимо поступове збільшення кисню, який місцями вже досяг нормативу у 4 мг на дециметр кубічний. Також не фіксується мор риби. Що стосується Десни, то зафіксовано сповільнення руху забруднення в межах Чернігівської області. Площа цієї плями більш розпорошена, запах, який відчувався на Сеймі, на Десні значно менший», - сказала Крамаренко.

Вона також наголосила, що за попередніми орієнтовними даними Укргідрометцентру, до місць водозабору для Києва забруднення дістанеться 14-16 вересня.

«Але ми бачимо, що забруднена вода рухається дуже повільно, тому сподіваємося взагалі не побачити, як ця забруднена маса дістанеться водозабору для міста Києва», - додала представниця Міндовкілля.

На сьогодні в межах Чернігівської області вже встановлено 3 аераційні установки. Триває робота з їх встановлення на території Київської області.

Триває також збір загиблої риби вздовж течії обох річок в регіонах. За інформацією Держекоінспекції, загалом вже зібрано понад 31 тонн риби. Зокрема, у Сумській області трохи більше 12 тонн і нових випадків мору в регіоні станом на сьогодні не зафіксовано. У Чернігівській області зусиллями Держекоінспекції, Держрибагентства, місцевої влади та небайдужих громадян вже зібрано майже 19 тонн загиблої риби.

Читайте також: Загроз для питних водозаборів Києва немає - Міндовкілля

Як повідомлялося, станом на 11 вересня зона забруднення Десни просунулася до села Ладинка на Чернігівщині. У Сеймі фіксується покращення якості води.

Перше фото з сайту goldfishnet.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-