Поранені захисники і захисниці з Києва отримуватимуть по ₴45 тисяч допомоги

Поранені захисники і захисниці з Києва отримуватимуть по ₴45 тисяч допомоги

Укрінформ
Захисники і захисниці з Києва, які зазнали поранень унаслідок бойових дій, отримуватимуть одноразову матеріальну допомогу у розмірі ₴45 тисяч.

Як передає Укрінформ, про це повідомила КМДА.

Відповідну ініціативу мера Києва Віталія Кличка підтримали депутати Київради.

За словами заступниці голови КМДА із питань здійснення самоврядних повноважень Марини Хонди, "на час дії воєнного стану кияни, які мають поранення під час бойових дій, отримуватимуть одноразову матеріальну допомогу в розмірі ₴45 тисяч із міського бюджету".

Департамент соціальної та ветеранської політики КМДА працює над розробкою порядку виплати.

Читайте також: На Полтавщині сім'ї ветеранів отримали 58,3 мільйона компенсації на житло

"Утім, уже зараз можемо запевнити, що ця допомога буде доступна через "Портал Захисників і Захисниць". Ми зробимо все, щоб подання заявки було максимально простим і займало лише кілька хвилин" - наголосила Хонда.

Із порядком виплат можна буде ознайомитися на "Порталі Захисників та Захисниць".

Окрім того, Київська міськрада підтримала зміни до цільових програм "Турбота. Назустріч киянам" і "Підтримка киян - Захисників і Захисниць України" в частині збільшення обсягів фінансування у зв'язку зі збільшенням осіб, які потребують адресної допомоги.

За словами заступниці голови КМДА із питань здійснення самоврядних повноважень та відповідальну з питань безбар’єрності в Києві Марини Хонди, майже 83 тисячі киян і внутрішньо переміщених осіб у складних життєвих обставинах звернулися цьогоріч щодо одноразової адресної допомоги. Понад 62 тисячам уже виплатили кошти за програмою "Турбота. Назустріч киянам".

"Кількість отримувачів щомісячної допомоги сягнула майже 33,5 тисячі людей, а це на 3 тисячі більше, ніж було заплановано. ВПО їдуть до Києва, адже можуть тут отримати підтримку. Кількість людей з інвалідністю І та II груп, які також отримують виплати, росте, зокрема йдеться про дітей. Людей, які потребують допомоги за програмою "Підтримка киян - Захисників і Захисниць України", теж стало майже вдвічі більше - понад 3200. Це і військові, і їхні родини, і родини загиблих. На жаль, ситуація складніша, ніж прогнозували, і ми зобов’язані діяти. Щоб надати допомогу всім, необхідне додаткове фінансування", - пояснила Хонда.

Читайте також: На проєкт відбору фахівців із супроводу ветеранів передбачили ₴2,9 мільярда - Порхун

За словами заступниці голови КМДА, завдяки додатковому фінансуванню також вдасться збільшити обсяги забезпечення дорослих і дітей з інвалідністю і людей старшого віку засобами гігієни, протезами, ортезами, засобами пересування та реабілітації тощо.

Як зауважила Хонда, понад сім тисяч людей потребують засобів гігієни. Місто наразі забезпечує дві тисячі. Додаткові кошти дозволять збільшити кількість отримувачів допомоги до чотирьох тисяч людей.

Загалом столиця збільшила видатки для фінансування зазначених заходів міської цільової програми "Турбота. Назустріч киянам" на понад 380 млн грн та "Підтримка киян - Захисників і Захисниць України" - на майже 200 млн грн.

Як повідомлялося, Київ першим в Україні запустив сервіс "Портал Захисників та Захисниць", який забезпечуватиме прямий доступ до всіх послуг, гарантованих містом киянам-захисникам та киянкам-захисницям, а також їхнім родинам та родинам загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-