Повторне забруднення рухається по руслу річки Сейм - Міндовкілля

Повторне забруднення рухається по руслу річки Сейм - Міндовкілля

Укрінформ
Забруднювальні речовини продовжують рухатися по руслу річки Сейм.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України повідомило у Фейсбуціщодо актуальної інформації на річках Сейм та Десна.

“Повторне забруднення продовжує рухатися по руслу р. Сейм. Покращення фіксується по пункту с. Чумакове - прозорість води збільшилася, проте зберігається жовто-зелений відтінок, місцями — сіруватий. У пунктах с. Мутин та с. Озаричі вода мутна, рівень хімічного споживання кисню перевищує норму в 4,3 раза. Розчинений кисень відсутній”, - ідеться у повідомленні.

У пункті Батурин спостерігається потемніння води, незначний специфічний запах, мор риби не спостерігається. Хімічне споживання кисню перевищує норму у 1,1 раза. Кисневий режим в нормі. Перевищення по вмісту марганцю - до 1,3 раза. По азоту амонійному, залізу загальному, нітритах, фосфатах та хлоридах перевищення не зафіксовані.

Далі по течії показники якості води за добу не змінилися. Вода світла, на дні осаду практично немає, неприємний запах відсутній, мор риби не спостерігається.

Читайте також: У Міндовкіллі пояснили, від чого залежить поліпшення якості повітря

Водночас на річці Десна спостерігається стабілізація ситуації. На всій протяжності у Чернігівській області вода посвітлішала, подекуди на дні осад темного кольору, неприємний запах та мор риби не спостерігаються. У річці з’являються живі водні біоресурси.

Переміщення забруднення у Київській області не фіксується.

Як повідомляв Укрінформ, у Сумській області спостерігалось погіршення якості води в річці Сейм, з'ясовуються причини ймовірного повторного органічного забруднення.

Фото: Міндовкілля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-