У матері депутата Київради конфіскують Range Rover, придбаний за ₴65 тисяч

У матері депутата Київради конфіскують Range Rover, придбаний за ₴65 тисяч

Укрінформ
У матері депутата Київської міської ради IX скликання, корупційні дії якого доведені у суді, конфіскують автомобіль Range Rover вартістю понад 2,3 млн грн, придбаний ними за 65 тис. грн.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передає Укрінформ.

Прокури Київської міської прокуратури довели в суді вчинення депутатом адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Фігурант порушив встановлені законом обмеження щодо одержання подарунків (ч. 1. ст. 172-5 Кодексу про адміністративні правопорушення).

Установлено, що матір депутата за допомогою його помічника-консультанта у 2022 році придбала в юридичної особи Range Rover Sport 2020 року випуску за 65 тис. грн.

При цьому у своїй декларації за 2023 рік депутат зазначив користування машиною, вказавши її вартість у понад 2,3 млн грн.

Дослідивши матеріали справи, суд визнав придбання автомобіля за значно заниженою ціною подарунком близькій особі депутата, що заборонено Законом “Про запобігання корупції”.

Шевченківський районний суд Києва депутата визнав винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч.1 ст. 172-5 КУпАП та наклав штраф у розмірі 2550 грн з конфіскацією подарунка - автомобіля Range Rover Sport 2020 року випуску.

Київський апеляційний суд за результатами розгляду апеляційної скарги залишив у силі рішення суду першої інстанції.

Читайте також: Двоє адвокатів обіцяли за $300 тисяч «допомогти» зняти арешт з елітних автівок - САП

Вчинення правопорушення доведене за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР Національної поліції України.

За даними ЗМІ, йдеться про депутата від партії "УДАР Віталія Кличка" Ігоря Опадчого.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці затримали та повідомили про підозру у незаконному збагаченні керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, у якої вилучили майже 6 мільйонів доларів.

Печерський райсуд Києва 7 жовтня обиратиме їй запобіжний захід.

Ілюстративне фото: Jaguar Land Rover

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-