Підготовка автокефалії: Вселенський Патріарх відправляє до Києва двох послів

Підготовка автокефалії: Вселенський Патріарх відправляє до Києва двох послів

Укрінформ
Вселенський Патріарх Варфоломій І призначив до Києва двох екзархів у рамках підготовки до надання автокефалії Української Церкви.

Про це повідомляє Генеральний Секретаріат Священного Синоду Константинопольського Патріархату.

«Вселенський Патріархат у рамках підготовки до надання автокефалії Православній Церкві в Україні призначив своїми екзархами в Києві Його Преосвященство архієпископа Даниїла Памфлійського із США і Його Преосвященство, Єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади», - йдеться в оголошенні.

У Київському Патріархаті привітали  рішення Вселенського Патріархату. 

Читайте також: УПЦ МП намагалася відмовити патріарха Варфоломія від української автокефалії

Як пише у своєму Facebook прес-секретар УПЦ Київського патріархату Євстратій Зоря, звання Екзарха в даному випадку означає особисте уповноваження Вселенським Патріархом представляти його і Церкву при підготовці до надання автокефалії. Для світської аудиторії функції Екзарха в даному випадку можуть бути порівнянні з функціями Надзвичайного і Повноважного Посла.

Як повідомлялося, 2 вересня під час синаксису архієреїв Константинопольського патріархату було прийнято рішення, що Константинополь має право надати Томос про автокефалію Української православної церкви без згоди інших церков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-