Українська стала невід’ємною складовою сучасного культурного контенту — Гройсман

Українська стала невід’ємною складовою сучасного культурного контенту — Гройсман

Укрінформ
Українська мова розвивається попри десятиліття засилля російського продукту в інформаційному та культурному полі.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у привітанні з Міжнародним днем рідної мови, опублікованому на Урядовому порталі.

"Хочу наголосити, що десятиліття надмірного засилля російського продукту ставило на меті тотальне знецінення та розмиття українського культурного, гуманітарного, інформаційного поля. Це стало однією із суттєвих причин початку російської збройної агресії проти України", - заявив Гройсман.

Він додав, що Україна активно сприяє розвитку української мови не лише як державної, а й мови щоденного спілкування.

"Українська мова стала невід’ємною складовою сучасного українського культурного контенту. Сучасна українська книжка, пісня, кіно, театр – усе більше здобувають популярність не лише в рідній країні, а і за кордоном. І це не може не втішати. Це дає підстави дивитися в майбутнє з оптимізмом", - сказав глава уряду.

Читайте також: Українка з Італії та київський репер презентували пісню-гімн закордонних українців

Водночас, він зауважив, що Україна – багатонаціональна країна, і мовне та етнічне розмаїття, співіснування різних культур, їх взаємний вплив робить нашу країну культурно багатою та унікальною.

"Уряд і надалі дбатиме про захист і розвиток української, кримськотатарської та інших мов національних меншин. Упевнений, що економічний та соціальний розвиток України нерозривно пов’язаний з гармонійним розвитком усіх культур, національностей та їх взаємозбагаченням. Мовна складова є одним з найважливіших компонентів нашого подальшого руху", - наголосив Гройсман.

Прем'єр-міністр підкреслив, що будь-яка мова є надбанням людства, адже збагачує не лише її носіїв, а й усю людську цивілізацію. Тому захист різноманітних мов та підтримка мовного багатства є справою усіх народів та світової спільноти.

"Нехай культурне і мовне різноманіття завжди буде запорукою українського успіху, гармонійного розвитку особистості, суспільства та держави", - зазначив Гройсман.

Як повідомлялося, 21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови.

фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-