Коронавірус: МОЗ та МЗС України тримають постійний зв'язок з посольством Китаю

Коронавірус: МОЗ та МЗС України тримають постійний зв'язок з посольством Китаю

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я та Міністерство закордонних справ України знаходяться в постійній комунікації з Посольством Китаю в Україні в питаннях, пов'язаних з розповсюдженням нового типу коронавірусу 2019-nCoV.

Про це заявив у п'ятницю на брифінгу в Києві тимчасово повірений у справах Посольства КНР в Україні Ляньвень У, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформ.

"Посольство КНР в Україні підтримує досить близькі зв'язки з МЗС щодо контактування людей між двома країнами. І так, ми теж працюємо з Міністерством охорони здоров'я України. Всю інформацію, яка їм потрібна, ми надаємо. Щодо тих осіб, у яких підозрювали коронавірус, ми також поділились деяким досвідом діагностування цього захворювання з МОЗ, щоб вони змогли справлятись з діагностикою таких пацієнтів. І перевіривши людей, стосовно яких виникла підозра, можна зазначити, що у жодного українця немає коронавірусу", - повідомив Ляньвень У.

Відповідаючи на питання, чи свідчить будівництво нових лікарень у Китаї про подальше поширення коронавірусу, представник посольства дав зрозуміти, що держава повинна бути готова до будь-якого розвитку подій. "Зараз в Китаї є така думка, що ми сподіваємось на найкраще, але в той же самий час готуємось до гіршого", - зазначив дипломат.

Читайте також: Смертність від нового коронавірусу становить 2% - посольство Китаю

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Ляньвень У, смертність від нового типу коронавірусу 2019-nCoV становить 2%, що суттєво нижче від рівня смертності, спричиненого вірусом грипу H1N1 у 2009 році. Тож, на думку китайської влади, підстав для паніки наразі немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-