«Козак Мейс-2021»: як Клопотенко у польових умовах борщ готував
Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба командування Сухопутних військ ЗСУ.
“На запрошення командувача Сухопутних військ ЗС України генерал-полковника Олександра Сирського справжнє гастрономічне свято для учасників українсько-британських військових навчань «Козак Мейс-2021» влаштував відомий гуру кулінарного мистецтва шеф-кухар Євген Клопотенко. Разом з військовим кухаром 4 батальйону Королівського Шотландського полку Збройних Сил Великої Британії він в польових умовах приготував для британських, американських та канадських союзників борщ – українську національну страву, яка подана для включення до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО”, - йдеться в повідомленні.
Клопотенко влаштував гастрономічне свято для військових на «Козак Мейс-2021» / Фото: Сухопутні війська ЗСУЯк зазначається, Євген Клопотенко додав авторські ноти до традиційного борщу – він приготував його на качці з додаванням дещо незвичних інгредієнтів, наприклад, конопельної олії та польових трав. Тож присутні гості з країн-членів НАТО мали можливість доторкнутися до сучасного українського кулінарного мистецтва прямо на полігоні Широколанівського Міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів.
Водночас британські партнери також поділилися власними кулінарними традиціями і почастували присутніх традиційним шотландським хаггісом та різноманітними десертами.
Це був надзвичайний досвід обміну культурними традиціями і кулінарними рецептами між Україною та Великою Британією, відзначили в пресслужбі.
Як повідомляв Укрінформ, 16 липня в рамках Міжнародних українсько-британських військових навчань «Козак Мейс-2021» представники Сухопутних військ України та Великої Британії провели показове тактичне заняття за тематикою «Бій в урбанізованій місцевості». Українсько-британські військові навчання «Козак Мейс-2021» триватимуть до 24 липня. Участь в них беруть близько 2000 військовослужбовців та понад 300 одиниць військової техніки з п'яти країн-партнерів.