Українці позмагалися на першість у міжнародних перегонах дронів у Стамбулі

Українці позмагалися на першість у міжнародних перегонах дронів у Стамбулі

Фото
Укрінформ
Українські спортсмени взяли участь у міжнародних перегонах дронів, які відбулися в рамках однієї з найбільших у світі виставок аерокосмічної техніки та технологій TEKNOFEST. 

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«У цих змаганнях беруть участь найкращі гонщики дронів з усього світу. Одними з найкращих вважаються гонщики з США та Південної Кореї. Але цьогоріч корейці у змаганнях не представлені. Загалом приїхало 32 спортсмени», - розповів агентству учасник змагань від України Іван Олійник.

Україну на змаганнях представляють три гонщики – Стефан Дацік, Іван Олійник та Юрій Лесик. Цього літа вони стали першими на змаганнях у Києві та Харкові. Всі вони з Української асоціації дрон-перегонів.

Читайте також: У Хмельницькому до Дня міста відкриють турінфоцентр і покажуть шоу дронів

Польоти відбувалися на великому треку, який встановили в аеропорту Ататюрка в Стамбулі. Під час польотів дрони досягають швидкості 200 км/год, тому глядачі можуть спостерігати за перегонами з трибун, відгороджених сіткою.

Читайте також: В Україні можуть розмістити виробництво безпілотників Bayraktar

«Мали змогу позмагатися зі світовими чемпіонами. Це важливо, бачимо в якому напрямку рухатися та удосконалюватися», - розповів Олійник.

За його словами, дрон-перегони поки не особливо розвинений вид в Україні. Наприклад, за кордоном гонщики тренуються на стаціонарних треках, запчастинами до дронів їх забезпечують спонсори. В Україні стаціонарних треків немає, спортсмени вимушені їх щоразу розгортати.

Читайте також: Українські військові у Туреччині вчаться керувати безпілотниками Bayraktar

У першій трійці змагань у Стамбулі - гоншики зі США, Ліхтенштейну, Франції.

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі 21-26 вересня відбулася одна з найбільших у світі виставок аерокосмічної техніки та технологій TEKNOFEST. На ній, зокрема, було представлено ударний безпілотник Akıncı турецького виробництва, який є прикладом успішної співпраці України та Туреччини у військово-технічній галузі (на БПЛА стоять двигуни українського виробництва). На відкритті виставки цей БПЛА здійснив демонстраційний політ спільно з керованим пілотом літаком Hürkuş виробництва турецької авіакомпанії TUSAŞ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-