Недбалість експосадовця обійшлася державі в $6 мільйонів - ДБР

Недбалість експосадовця обійшлася державі в $6 мільйонів - ДБР

Укрінформ
Слідчі ДБР повідомили про підозру у службовій недбалості ексдиректору підприємства, що входить до сфери управління Державного рибного агентства, який завдав державі збитків на $6 млн.

Про це повідомляє ДБР, передає Укрінформ.

Як установлено, на балансі підприємства перебувало державне майно - великовантажне рибопромислове судно. У 2016 році його передали комерційній структурі у фрахт без екіпажу. Судно згідно з договором мало бути належним чином застраховане.

У липні 2019 року на судні сталася пожежа, унаслідок чого воно затонуло у територіальних водах Мавританії.

«Але через неналежне виконання керівником держпідприємства своїх обов’язків умови договору не були виконані, судно не було застраховане. У результаті завдано великих збитків бюджету, втрачено державне майно, а також право на безперешкодне отримання відповідних страхових компенсацій на загальну суму 6 млн доларів США», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Для Кривого Рогу тролейбуси й автобуси купували за вдвічі завищеною ціною - СБУ

Досудове розслідування триває. Правова кваліфікація - за ч. 2 ст. 367 КК (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Як повідомляв Укрінформ, оперативники та слідчі поліції у Закарпатській області отримали докази причетності колишнього керівника одного з департаментів міськради до службової недбалості, що призвела до понад 1 млн грн збитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-