«Змінює гени, ртуть у складі та мутанти»: Ткаченко виклав ще одну добірку фейків про вакцинацію

«Змінює гени, ртуть у складі та мутанти»: Ткаченко виклав ще одну добірку фейків про вакцинацію

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко оприлюднив чергову "порцію міфів" про вакцинацію проти коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко написав в Телеграмі.

"У світлі протестів антивакцинаторів хочу сказати наступне: смертність від коронавірусу в Україні вражає негативно статистикою. І вакцинація – це ледь не найдійніший спосіб того, щоб не стати цифрою цієї статистики. Підроблений сертифікат не врятує.

А далі продовжимо тему фейків про COVID-19, якими переповнені соцмережі", - написав Ткаченко.

Читайте також: За фейки про «шкідливі вакцини» треба блокувати в соцмережах – Ткаченко

Він зазначив, що за даними дослідження ПРООН та ЮНІСЕФ, лише за 2020 рік в українських соцмережах було зафіксовано понад 250 тисяч фейкових повідомлень про коронавірус. "Кому це потрібно, я писав постом вище, також наводив кілька прикладів розповсюдженої дезінформації, включаючи «чудотворну силу часникової води, яку винайшли ташкентські медики». Сьогодні – чергова порція міфів та відповідей на них", - написав міністр.

Читайте також: YouTube розширив дію заборони на фейки про вакцини

Серед фейків про вакцинацію від коронавірусу Ткаченко називає: "Людина може заразитися COVID-19 внаслідок вакцинації"; ​"мРНК-вакцини – генетична зброя, яка змінює наші гени”; “Авіакомпанії рекомендують вакцинованим людям не подорожувати літаками через підвищений ризик утворення тромбів”, “Масова вакцинація призведе до мутації коронавірусу”; “Вакцинація від коронавірусу призвела до зростання захворюваності на COVID-19”; “У складі вакцин від COVID-19 є ртуть”.

Читайте також: Фейки про вакцинацію: СБУ заблокувала мережу «ботоферм», які фінансували з РФ

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко оприлюднив попередню добірку найпоширеніших фейків про вакцинацію від коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-