МВС запустило проєкт «Безпечне дитинство»

МВС запустило проєкт «Безпечне дитинство»

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ із четверга розпочинає масштабний проєкт під назвою “Безпечне дитинство” із протидії насильству над дітьми.

Про це під час всеукраїнського форуму “Україна 30. Безпечна громада” заявила заступниця глави МВС Катерина Павліченко, передає кореспондент Укрінформу.

“На превеликий жаль, у сучасному суспільстві діти піддаються дійсно дуже великій кількості загроз. На такі загрози вони можуть наражатися як у сім'ї, так і на вулиці, в інтернеті й у школах. Це, наприклад, булінг, різні форми насильства, у тому числі й домашнє насильство, кіберзагрози, втягнення в деструктивні молодіжні течії, протиправну діяльність, схиляння до вживання алкоголю та наркотиків. Саме тому МВС сьогодні розпочинає масштабний проєкт “Безпечне дитинство”, який покликаний загалом протистояти всім цим викликам”, - поінформувала заступниця міністра.

Читайте також: Мін’юст розпочинає інформкампанію в школах щодо протидії булінгу

За її словами, про своєчасність та необхідність цього проєкту також свідчать статистичні дані Нацполіції, згідно з якими, зокрема, упродовж 9 місяців цього року дітьми та за їх участю було скоєно понад 3 тисяч кримінальних правопорушень, і більшість із них - це тяжкі та особливо тяжкі злочини.

“Разом з тим ми наразі спостерігаємо все-таки тенденцію до зменшення, серед іншого, і кількості дітей, які вчинили злочини, і кількості випадків втягнення їх у протиправну діяльність. Але я, зокрема, хочу звернути увагу на те, що дійсно ключ до покращення тенденції лежить саме у кооперації і злагодженій роботі різних відомств, структур, міжнародних партнерів, депутатського корпусу і, звісно, представників територіальних громад”, - зазначила вона.

Павліченко нагадала, що у МВС також орієнтовані на створення безпечного освітнього середовища.

Зокрема, як зазначила Павліченко, велика частина проєкту “Безпечного дитинства” включає саме питання безпеки у школах, оскільки там діти проводять велику частину свого часу.

“Ми тут дуже тісно співпрацюємо і з освітнім омбудсменом, і з МОН, посилюємо поліцейську присутність в освітніх закладах, особлива увага приділяється також поліцейськими екіпажами тим вулицям і ділянкам, де розміщені школи і загалом навчальні заклади”, - поінформувала вона.

Заступниця глави МВС також розповіла про те, що наразі в Україні послугами поліції охорони користуються понад 2 тисяч навчальних закладів, які вже обладнані системою тривожних оповіщень - тривожною кнопкою, і що у близько 1 тисячі шкіл вже встановлено систему охоронної сигналізації.

Читайте також: В Україні з’явиться унікальний віртуальний друг для підлітків

“Поліція охорони приділяє велику увагу безпеці у закладах освіти. Тому я також звертаюся до представників тергромад звернути увагу загалом на таку можливість”, - зазначила Павліченко.

У Міністерстві внутрішніх справ планують впроваджувати пілотний проєкт “Вихователі безпеки” спочатку у 15 навчальних закладах України.

Як повідомлялося, 14 вересня голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що поліцейські офіцери громади (ПОГи) долучатимуться до проєкту “Безпечне дитинство” - зокрема, їм потрібно буде знати, скільки дітей проживає на території об'єднаної територіальної громади (ОТГ) та скільки там є навчальних закладів.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-