В Україні медзакладам виплатили майже ₴400 мільйонів за COVID-щеплення

В Україні медзакладам виплатили майже ₴400 мільйонів за COVID-щеплення

Укрінформ
Національна служба здоров'я України виплатила понад 397 мільйонів гривень медичним закладам за проведення щеплень проти коронавірусу.

Про це заявила заступник голови НСЗУ Тетяна Бойко на брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі в Україні 1 174 медичні заклади мають договори з НСЗУ на проведення вакцинації проти коронавірусу. З них 65 приватних та 14 лікарів-ФОП. Загалом із початку вакцинальної кампанії від коронавірусу НСЗУ виплатила понад 397 млн гривень за проведення щеплень. Цю суму отримали 1 174 медзаклади", - сказала Бойко.

Читайте також: Ткаченко зібрав добірку фейків про COVID-вакцинацію

Вона зазначила, що лідерами з вакцинації від коронавірусу є місто Київ, яке отримало за вакцинацію понад 62 млн грн, та Дніпропетровська область, яка отримала понад 37 млн грн.

"Вакцинацію проводять мобільні команди або команди, які безпосередньо працюють в пунктах щеплення. Вони отримують оплату за фактичну кількість провакцинованих осіб - 25 грн за першу дозу введення вакцини та 60 грн - за другу дозу. Інформацію про вакцинацію медики вносять до електронної системи охорони здоров'я, і тільки на підставі цієї інформації НСЗУ платить закладам", - пояснила Бойко.

Читайте також: Пік COVID-19 в Україні триматиметься ще до двох тижнів – МОЗ

Як повідомлялося, від початку вакцинальної кампанії щеплено 10 895 720, з них отримали одну дозу – 10 895 718 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 7 682 891 особа (із них двоє людей отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 18 578 609 щеплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-