Посольство США підтримує розвиток незалежних медіа в Україні – пресаташе

Посольство США підтримує розвиток незалежних медіа в Україні – пресаташе

Укрінформ
Посольство США всіляко підтримує розвиток незалежних медіа в Україні, тому що вони є важливою частиною історії.

Про це заявив пресаташе посольства США в Україні Деніел Ленгенкамп на відкритті "Донбас Медіа Форуму-2021", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Посольство США всіляко підтримує розвиток незалежних медіа в Україні, тому що вони є важливою частиною і вашої, і американської історії. Коли ми згадуємо про «папери Пентагону» (загальноприйнята назва збірки «Американсько-в'єтнамські відносини, 1945—1967: Дослідження», що призначалась для внутрішнього використання в міністерстві оборони США, однак була частково оприлюднена пресою в 1971 році під час В’єтнамської війни. – ред.), про Вотергейт (політичний скандал у США 1972-1974 рр., який закінчився відставкою президента Ніксона – ред.), про таких репортерів, як Волтер Кронкайт (ведучий телеканалу CBS, який здобув репутацію «людини, якій довіряють усі» - ред.), і ту, роль, яку вони відіграли в нашій історії, це змушує нас дійсно цінувати вільну незалежну пресу», - сказав Ленгенкамп.

Звертаючись до учасників форуму, він запевнив, що США та посольство робитимуть усе, аби підтримати їхню мрію про повернення вільного Донбасу.

Читайте також: Чому підтримувати медіа потрібно не лише словом, а й гривнею

У цьому контексті Ленгенкамп нагадав, що США надають технічну, фінансову і політичну підтримку незалежним журналістам і медіаорганізаціям у Криму та на сході України і роблять усе можливе, щоб допомогти їм писати правду про ці події і боротися з російською дезінформацію.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 5 листопада розпочався дводенний "Донбас Медіа Форум-2021: адаптація до викликів та пошуки ефективних рішень", організований Донецьким інститутом інформації. Мета заходу – допомогти журналістам більше концентруватися на принципах доказової журналістики, розібратися в інструментах пошуку та аналізу відкритих даних.

Фото: Детектор Медіа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-