Українці для отримання тисячі за вакцинацію зможуть оформити віртуальні картки

Українці для отримання тисячі за вакцинацію зможуть оформити віртуальні картки

Укрінформ
Виплати у розмірі 1 тисячі гривень вакцинованим від коронавірусу українці отримуватимуть на віртуальні картки «єПідтримка» у застосунку Дія.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вже з наступного тижня буде запущений бета-тест послуги Міністерством цифрової трансформації. Українці зможуть оформити відповідні віртуальні картки, які будуть розроблені спеціально для виплати. Це картки «єПідтримка», випуск цієї карки безкоштовний і без жодної плати за обслуговування. Витратити цю тисячу гривень можна у категоріях, визначених, що найбільше постраждали від карантину. Це креативна, траспортна та спортивна галузь», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Тисяча для вакцинованих: у Зеленського пояснили, чому не буде виплат «живими» грошима

Кабінет Міністрів, за його словами, у четвер затвердить рішення про порядок виплат по 1 тисячі гривень вакцинованим від коронавірусу. На першому етапі програму реалізовуватимуть з 19 грудня через застосунок Дія.

«Для того, щоб встигнути отримати виплату у першому етапі треба подати заявку до Дії до 29 грудня цього року», - зауважив глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський раніше анонсував, що з 19 грудня в Україні запрацює програма з надання 1 тис. гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-