В Україні відзначають День інформаційно-медійних структур Міноборони та Збройних Сил

В Україні відзначають День інформаційно-медійних структур Міноборони та Збройних Сил

Укрінформ
В Україні сьогодні, 29 грудня, відзначають професійне свято - День інформаційно-медійних структур Міністерства оборони та Збройних Сил.

Як передає Укрінформ, відзначення цього дня започаткували 27 грудня 2010 року.

Дата святкування - 29 грудня - встановлена на честь створення пресслужби Міністерства оборони та призначення на посаду першого у незалежній державі військового прессекретаря.

День інформаційно-медійних структур МО та ЗСУ впроваджений з метою підвищення престижу професії військових медійників, а також як подяка за віддану та професіональну діяльність працівників цієї сфери.

У цей день у світі також відзначають День розшуку забутих подяк, День "Ще стільки всього треба зробити!", Міжнародний день віолончелі. Зокрема, у цей день влаштовують концерти за участю відомих віолончелістів, у виконанні яких лунають твори всесвітньо відомих композиторів. Це свято є неофіційним, однак відзначається в музичному світі щороку.

Православна церква сьогодні вшановує пам’ять святого Агея, який жив за п'ятсот років до Різдва Христового. Саме Агею приписують різні пророцтва, зокрема, він передбачив повернення свого народу з єгипетського полону. Помер Агей у Єрусалимі, де й був похований.

Кожного року два останні тижні перед Різдвом Христовим православна церква також відзначає Неділю Святих Праотців (з 24 до 30 грудня), а з 31 грудня до 6 січня - буде Неділя Святих Отців. У цей день, який припадає на піст, вшановують пам’ять праотців Спасителя, які чекали його пришестя, зокрема, Даниїла та трьох отроків.

У народі вважають: якщо цього дня дати обіцянку і виконати її, то все погане залишиться у минулому. А ще цей день варто провести у сімейному колі, тоді родина буде дружня і міцна. Також вважається, що сьогодні краще посидіти в тиші й обміркувати своє життя.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-