Тисяча для вакцинованих: скільки грошей вже витратили українці

Тисяча для вакцинованих: скільки грошей вже витратили українці

Укрінформ
Громадянам України з початку дії програми "єПідтримка" виплачено майже 6 млрд грн, із яких вони вже витратили понад 700 млн гривень. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

За перші два тижні роботи програми "єПідтримка" понад 6,2 мільйона українців подали заявки в Дії на отримання 1000 грн. Більше ніж 700 млн грн з отриманих коштів українці вже витратили.

“Замість прямих дотацій ми обрали механізм стимулювання попиту у тих секторах економіки, що найбільше постраждали від карантинних обмежень. Йдеться про креативні індустрії, спорт, книговидавництво, пасажирські перевезення тощо. Саме в цих сферах українці можуть витратити і уже витрачають нараховані кошти. І найбільшим попитом зараз користується придбання книжок, квитків у кінотеатри та залізничних квитків”, - уточнила перша віцепрем'єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.

Зокрема, за видами витрат найпопулярнішими стали: книжкові магазини – 250 млн грн, кінотеатри – 210 млн грн, залізничні та авіа пасажирські перевезення – 90 млн грн, театри, концерти та розважальні послуги – 87 млн грн та спорт – 59 млн грн.

Всього з початку дії програми "єПідтримка" громадянам вже виплачено майже 6 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня 2021 року в Україні офіційно запрацювала державна програма "єПідтримка" з виплати 1 тисячі гривень громадянам України, які пройшли повну вакцинацію проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Наразі тисячу гривень за вакцинацію можна оформити в таких банках: А-банк, Альфабанк, izibank, Монобанк, Ощадбанк, Приватбанк, Райффайзен Банк і Укргазбанк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-