Проти коронавірусу повністю вакциновані 95% військових ЗСУ

Проти коронавірусу повністю вакциновані 95% військових ЗСУ

Укрінформ
У ЗСУ 95% особового складу вже повністю щепилися проти коронавірусу, тож міністр оборони Олексій Резніков доручив опрацювати питання бустерної вакцинації військових.

Про це йшлося на нараді в Міністерстві оборони, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу відомства.

"Сьогодні Збройні сили є лідерами за рівнем вакцинації в країні. Повністю щепилося 95% особового складу... Зараз постає питання введення бустерної вакцини", - зазначив Резніков.

Він нагадав, що згідно з рекомендаціями МОЗ, оптимальний термін ревакцинації - від 6 до 9 місяців після другого щеплення, незалежно від вакцини.

"З одного боку, необхідно забезпечити оптимальний формат ревакцинації. З іншого, ми звернемося до колег з МОЗ за деякими роз’ясненнями. Зокрема, щодо тих випадків, коли 9 місяців вже минули. Так само буде зроблено все необхідне, щоб сертифікати вакцинації військових відображалися у сервісі "Дія". Після бустерного щеплення сертифікати видаватимуться на 270 днів", - розповів міністр.

Як повідомлялось, Міністерство охорони здоров'я 6 січня дозволило проводити в Україні бустерну вакцинацію проти COVID-19 для всіх осіб віком від 18 років.

За останніми даними, від початку вакцинальної кампанії у ЗСУ одну дозу вакцини проти коронавірусу отримали 238 780 осіб, дві дози - 233 094 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-