Українців закликають не встановлювати у бомбосховищах камери і не вести онлайн-стріми

Українців закликають не встановлювати у бомбосховищах камери і не вести онлайн-стріми

Укрінформ
Державна служба спеціального звʼязку та захисту інформації закликає розпорядників бомбосховищ не встановлювати жодних систем відеофіксації і не допускати онлайн-стрімів.

Як передає Укрінформ, про це Держспецзвʼязку повідомляє у Телеграмі.

На вимогу Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій при Державній службі спеціального звʼязку та захисту інформації України, у великих містах, спільно з органами місцевого самоврядування, провайдери та оператори підключають бомбосховища до інтернету.

Прохання до розпорядників бомбосховищ не встановлювати жодних систем відеофіксації та систематично проводити з населенням роз'яснювальну роботу щодо недопустимості онлайн-стріму з бомбосховищ, розкриття місцеперебування та осіб, які там перебувають.

У низці областей, були проведені заходи із резервування каналів звʼязку. Окрім цього, зарезервовано та налаштовано переадресації на номери 101,102,103 та 104 у Чернігівській та Луганській областях.

Мобільні оператори Київстар, Vodafone та Lifecell в тісній взаємодії з Держспецзв'язку, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку (НКЕК), Мінцифрою у лічені години запустили національний роумінг у відповідь на відключення ворогом від зв’язку Херсонської та частини Миколаївської областей.

АТ “Укртелеком” відновив надання послуг у Чернігівській області, однак через аварії на магістральних лініях у Сумській, Херсонській, Миколаївській та частині Київської областей зазнавали перебоїв зі звʼязком. Роботи з відновлення інтернет-послуг Київській області тривають. Також оператор зняв обмеження швидкості доступу до інтернету в усіх областях, окрім Чернігівської та Сумської областей – пріоритет надається на критичні потреби ЗСУ та обʼєктам критичної соціальної інфраструктури. Загальна кількість регіональних вузлів зв’язку, що працюють, збільшилася до 77%.

Системи оперативно-технічного управління комунікаційними мережами продовжують функціонувати у режимі управління під час воєнного стану, яке здійснює Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій при Державній службі спеціального звʼязку та захисту інформації України.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-