Від початку війни евакуювали понад 10 тисяч дітей із вразливих категорій

Від початку війни евакуювали понад 10 тисяч дітей із вразливих категорій

Укрінформ
В Україні після повномасштабного військового вторгнення рф евакуйовано більше 10 тисяч дітей із вразливих категорій, з них майже 6 тисяч - за кордон.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України, передає Укрінформ.

«Внаслідок широкомасштабного військового вторгнення російської федерації в Україну евакуйовано вже більше 10 тисяч дітей з вразливих категорій. Майже 6 тисяч дітей переміщені за кордон, а близько 5 тисяч знаходяться в безпечних регіонах України. В межах України найбільше дітей переміщено в Закарпатську, Львівську та Івано-Франківську області», — йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що урядом ухвалено рішення щодо спрощення процедури влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, під опіку або піклування родичів.

За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, в інтересах цих дітей, а також дітей, батьки яких загинули, або про їхню долю та місце перебування нічого невідомо, ухвалено рішення, «яке дає можливість такій дитині перебувати під час воєнного стану на умовах тимчасового влаштування в прийомній сім’ї або дитячому будинку сімейного типу, чи за спрощеною процедурою – під опікою або піклуванням родичів».

Читайте також: Як визначити психологічну травму у дитини: поради від фахівців

Наголошується, що тимчасове влаштування дитини у родину не прирівнюється до усиновлення та здійснюється протягом певного періоду. Після завершення воєнних дій діти будуть повернуті під опіку батьків, інших родичів чи відповідних органів у справах дітей.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді закликав негайно припинити війну в Україні, яка призвела до переміщення понад 10 млн людей. За його словами, понад 10,5 млн людей були переміщені в межах України або за кордон як біженці. Ще 13 млн людей потребують термінової гуманітарної допомоги по всій країні.

Фото: СТК Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-