Апеляційний суд зменшив заставу бізнесмену Мазепі до ₴21 мільйона

Апеляційний суд зменшив заставу бізнесмену Мазепі до ₴21 мільйона

Укрінформ
Київський апеляційний суд за результатом розгляду скарги захисту директора інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепи залишив його під вартою, але зменшив розмір застави з 349 мільйонів 700 тисяч гривень до 21 мільйона гривень.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Суспільне.

Як зазначається, Мазепу не встигли доставити на судове засідання, і він брав участь у розгляді судом скарги його захисту по відеозв'язку.

"Постановити нову ухвалу про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 27 лютого із правом внесення застави в розмірі 21 мільйон гривень. Заяви про взяття на поруки відмовити", — оголосив суддя за підсумком розгляду скарги.

Читайте також: Адвокати Мазепи оскаржують запобіжний захід бізнесмену

Під час судового засідання адвокат бізнесмена Тарас Пошиванюк долучив 10 листів про взяття Мазепи на поруки. Серед поручителів - народний депутат Андрій Герус.

Водночас прокурор Євген Сльота вимагав скасувати ухвалу суду першої інстанції у частині застави й призначити нову альтернативу в розмірі 700 мільйонів гривень.

Як повідомлялося, працівники Держбюро розслідувань 18 січня затримали бізнесмена та директора інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу, коли той намагався перетнути українсько-польський кордон. За даними ДБР, він є організатором схеми протиправного заволодіння землями.

Читайте також: Поліція розслідує причини пожежі в будинку бізнесмена Мазепи на Чернігівщині

У відомстві також поінформували, що затримали ще трьох спільників Мазепи, зокрема "брата організатора оборудки".

19 січня Печерський районний суд Києва обрав бізнесменові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 лютого з можливістю внесення застави 349 мільйонів 700 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-