В Україні запрацювали ще 48 центрів життєстійкості

В Україні запрацювали ще 48 центрів життєстійкості

Укрінформ
В Україні почали роботу 48 нових центрів життєстійкості, ще 132 відкриються впродовж року.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики, передає Укрінформ.

«З 1 травня Центри життєстійкості запрацювали у 22 областях України. Всього таких просторів наразі 68. Ще 132 запрацюють упродовж року», - йдеться у повідомленні.

З-поміж відкритих центрів два з'явилися у релокованих громадах - Сартанській (Донецька область) – на Львівщині та Мелітопольській (Запорізька область) – у Запоріжжі.

Кожен центр облаштований за принципами доступності та безбар’єрності – аби кожен житель громади міг прийти і отримати тут необхідну підтримку.

У Мінсоцполітики нагадують, що мета роботи таких просторів – допомогти кожному мешканцю громади долати стрес, відновлюватися після кризових подій та, попри усі виклики, залишатися включеним в активне життя.

Читайте також: В Україні запрацював перший мобільний застосунок про соціальні послуги

Активності та тренінги центрів життєстійкості спрямовані на ветеранів, військових та їхніх рідних, вимушених переселенців, сім’ї з дітьми. При цьому кожна людина, якій потрібна консультація психолога, група взаємопідтримки, або допомога з різних соціальних питань, також може отримати тут необхідну підтримку.

Зі списком та адресами діючих центрів можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомлялося, програма життєстійкості є експериментальним проєктом і реалізується Міністерством соціальної політики України з 1 січня 2024 року. Наразі до неї приєдналися 153 громади. Ще близько 50 громад міністерство планує долучити до кінця року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-