У перший тиждень травня на коронавірус захворіли понад 600 українців

У перший тиждень травня на коронавірус захворіли понад 600 українців

Укрінформ
В Україні у перший тиждень травня на COVID-19 захворіли понад 600 осіб.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"613 українців захворіли на COVID-19 за перший тиждень травня: найбільше випадків зареєстровано в Дніпропетровській області. 230 осіб внаслідок ускладнень COVID-19 потрапили до лікарень. Медичної допомоги в умовах стаціонару потребували 19 дітей", - інформує МОЗ.

За даними відомства, у період з 28 квітня по 5 травня госпіталізовано 2990 українців з ГРВІ, грипом та COVID-19, з них 1823 дитини.

Протягом тижня зафікссовано п'ять випадків смерті людей, які мали позитивний тест на COVID-19. Всі померлі не мали профілактичних щеплень проти COVID-19 протягом останніх 12 місяців. Також зареєстрований один летальний випадок унаслідок ускладнень грипу.

МОЗ інформує, що протягом першого тижня травня на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіли 109 924 українці, з них 68 818 дітей віком до 17 років. При цьому порівняно з попереднім тижнем захворюваність серед дорослих та дітей знизилась на 5,6% та 8,1% відповідно.

Загалом від початку епідсезону (тобто з жовтня 2023 року) на ГРВІ, грип та COVID-19 перехворіло 4 608 467 українців. Зареєстрований 1021 летальний випадок: 82 смерті внаслідок ускладнень грипу та 939 - від COVID-19.

Читайте також: Більше половини українців вважають загрозу коронавірусу перебільшеною

За результатами секвенування у Національній референс-лабораторії, в Україні циркулює 36 різних типів коронавірусу – всі навколо субваріанту «Омікрон». Захворювання переважно перебігає як звичайна респіраторна хвороба й не викликає тяжкої кисневої залежності, однак залишається небезпечним для груп ризику: людей з патологіями, хронічними захворюваннями та ослабленим імунітетом, старших за 60 років. Тому людям з групи ризику рекомендована вакцинація.

В усіх областях доступна омікрон-специфічна вакцина проти COVID-19. Вакцинація безоплатна, зробити щеплення можна у сімейного лікаря або у пункті щеплення.

Як повідомлялося, у березні МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень двовалентною омікрон-специфічною вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації. Раніше ця вакцина була схвалена лише для проведення бустерних щеплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-