До України прибула колона з 20 автомобілів, переданих мерією Лондону - The Guardian

До України прибула колона з 20 автомобілів, переданих мерією Лондону - The Guardian

Укрінформ
До України на вихідних прибула колона з 20 автомобілів, переданих мерією Лондону у рамках програми утилізації автомобілів з наднизьким рівнем викидів (Ulez).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

«Колона з 20 транспортних засобів, подарованих Україні через програму утилізації автівок в Лондоні, з наднизькими викидами (Ulez), прибула на вихідних», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Україні було передано понад 100 автомобілів, причому близько половини з них вже було доставлено.

Британська українська допомога (BUAID), яка працює за цією схемою спільно з Transport for London (TfL), повідомила, що ще 13 автомобілів перебувають на шляху до України, де їх використовуватимуть для медичних та гуманітарних цілей.

Зона Ulez була розширена мером Лондона Садіком Ханом у серпні 2023 року і тепер охоплює всю столицю Британії, що робить її найбільшою у світі зоною стягнення плати за забруднення навколишнього середовища. Люди, які їздять у цій зоні на автомобілі, що не відповідає мінімальним стандартам викидів, мають платити 12,50 фунтів стерлінгів на день.

Метою програми є знизити рівень шкідливих викидів в атмосферу міста, поліпшити якість повітря для жителів та гостей Лондона, а також сприяти переходу на більш екологічний транспорт.

Як повідомляв Укрінформ, мер Києва Віталій Кличко запропонував лондонському колезі Садіку Кану передати Україні частину автомобілів, які підлягають утилізації, для подальшого їх використання у зоні бойових дій. Кличко пояснив, що ці автівки матимуть «величезний потенціал» та використовуватимуться для «різноманітних рятувальних та транспортних ролей».

Читайте також: Допомога Британії для України вже перевищила $2,5 мільярда

У грудні Кан відповів, що не може погодитися на цю пропозицію, оскільки вона не відповідає «юридичному порогу», який вимагає від Ulez приносити економічну, соціальну та екологічну користь лондонцям. Зазначалося, що під транспортними засобами, які підлягають утилізації, маються на увазі повнопривідні пікапи.

Пізніше Кан все ж таки погодився передати Україні частину автомобілів, які підлягають утилізації.

Фото: Nick Turpin/TFL/PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-